סקירת המערכות המאוחרת מבוצעת בשבועות 22-24 להריון. העובר גדול ומפותח יותר בשלב זה ועל כן מאפשר זיהוי טוב יותר של ממצאים בהשוואה לסקירה המוקדמת. בבדיקה נסקרות המערכות הבאות: המח, הפנים, הלב והראות, אברי הבטן, מערכת השתן, עמוד השדרה, הגפיים לרבות כפות הידיים והרגליים. במסגרת הבדיקה מבוצעים גם הערכת גדילה של העובר, הערכת השליה ונפח מי השפיר. מתבצעת מדידה של אורךקראי עוד >
בין השבועות 11-13+6 להריון, מבוצעת בדיקת אולטרסאונד אשר ביחד עם תוצאות בדיקת דם ייעודית מאפשרת זיהוי מוקדם של עוברים בסיכון לתסמונת דאון, מומי לב, והפרעות נוספות. הבדיקה מבוצעת על פי רוב בגישה בטנית ומאפשרת פרט להדגמת הנתונים הנדרשים לבדיקה (מדידת שקיפות עורפית ועצם אף) גם סקירה אנטומית ראשונית של העובר, כולל הגולגולת, דופן הבטן והגפיים.
בין השבועות 14-16 להריון, מבוצעת הסקירה הראשונה למערכות העובר. במהלך הסקירה נבחן את תקינות איברי העובר ונשלול קיומם של סמנים לתסמונות כרומוזומליות. במסגרת הבדיקה נעריך גם את גדילת העובר, נפח מי השפיר, מיקום ומראה השליה. הבדיקה מבוצעת בגישה בטנית ו/או נרתיקית.
הבדיקה מבוצעת כאשר עולה החשד להתפתחות לא תקינה של איבר בעובר ובכל שלב בהריון. במהלך הבדיקה מבוצעת הערכה יסודית של האיבר החשוד במום וכן הערכה של איברים נוספים העשויים להיות מעורבים. בסיום הבדיקה תקבלי הסבר מפורט וכן מכתב המסכם את ממצאי הבדיקה והמלצות מפורטות להמשך הברור הנדרש.
הבדיקה מתבצעת בין השבועות 30-32 להריון, ומטרתה הערכת הגדילה של העובר, נפח מי השפיר ותנועתיות העובר. במהלך הבדיקה ניתן לזהות עוברים עם הפרעות גדילה, בעיקר עיכוב גדילה תוך רחמי, מצב המצריך המשך מעקב הריון בסיכון. בבדיקה ניתן גם לזהות מומים העלולים להתפתח או להתגלות רק בשלבי ההיריון המאוחרים בעיקר במח, בשלד ובמערכת השתן העוברית. הבדיקה מבוצעת בגישה בטנית ובמידת הצורך גם בגישה נרתיקית.
דיקור מי שפיר היא בדיקה פולשנית במהלכה נדגמים מי השפיר מתוך הרחם לאיתור הפרעות כרומוזומליות ותסמונות גנטיות בעובר. הבדיקה מבוצעת באופן סטרילי ובהנחיית אולטרסאונד. אנו מודעים לחשיבות הבדיקה ולמתח שלעיתים מתלווה אליה, וערוכים ללוות אותך במקצועיות ובחיוך.
ניפגש אחת ל 4-6 שבועות, למעקב אישי ומדוקדק לאורך ההיריון, החל מהטרימסטר הראשון להריון ועד ללידה. המעקב כולל ליווי רפואי מקצועי וצמוד בסביבה נינוחה ובקשר אישי עם הרופאה, במסגרתו תוכלי לבצע את כל בדיקות האולטרסאונד של ההיריון.
פתולוגיות של הרחם, כגון שרירנים ופוליפים ,ופתולוגיות של השחלות והחצוצרות ,כגון ממצאים ציסטים ואחרים, עלולים לגרום להפרעות בתפקוד היומיומי, הפרעות בכניסה להריון, דימומים ממושכים או בין וסתיים וכאבים. בדיקת אולטרסאונד המבוצעת הגישה נרתיקית מאפשרת סקירה מדוקדקת של איברי האגן והרחם ומסייעת באיתור פתולוגיות של הרחם והטפולות לקראת המשך טיפול רפואי מדויק ויעיל.
הפרעות במבנה חלל הרחם כגון רחם מחיצתי, רחם דו- קרני ואחרים עלולים להיות קשורים בהפרעות פריון ובסיבוכי הריון כגון הפלות, לידות מוקדמות, עיכוב גדילה ומצגים לא תקינים של העובר. בדיקת אולטרסאונד תלת מימדי מאפשרת איתור הפרעות אלה ללא צורך בבדיקה פולשנית ותוך מניעת אי נוחות לנבדקת.